Redaktørens hjørne #57: Humanitære katastrofer, behandling av irritabel tarm, akademiske urbane myter

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Den humanitære og helsemessige katastrofen som utspiller seg i Gaza preger også de vitenskapelige tidsskriftene i disse dager (1–5). Situasjonen i Sudan blir omtalt som en humanitær krise av «episke proporsjoner» (6). Resultatene av en treårig kohortstudie av lukte- og smaksforstyrrelser etter mild covid-19-sykdom er nylig publisert i JAMA (7). Er det fortsatt behov for å skjerme nosokomialt utsatte deler av befolkningen mot covid-19 (8, 9)? Er endovaskulær trombektomi det beste alternativet ved store hjerneinfarkter (10, 11)? Det foreligger nye studier på behandling av irritabel tarm (12, 13) og av kneartroser (14). Og pass på så du ikke faller for akademiske urbane myter – les litteraturlista til dagens episode nøye (15, 16)!

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen andre episoder det er verdt å høre på: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media