Slik lytter du til Stetoskopet

Irene Thoresen Rønold Om forfatteren
Artikkel

Stetoskopet er Tidsskriftets podkast, kommer med nye episoder torsdag annenhver uke. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny norsk forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. 

Her er en enkel guide til hvordan du lytter til Stetoskopet:

Hva er en podkast?

En podkast er kort fortalt en lydfil som du laster ned gratis til din telefon eller datamaskin. Du kan lytte til podkast enten via en app, eller direkte i nettleseren på mobilen eller PC-en din. 

Lytt til Stetoskopet på iPhone

Apple har sin egen app, podkaster, som du kan bruke til å laste ned podkast rett fra iTunes. Trykk på søk, og skriv «Stetoskopet» i søkefeltet. Trykk på podkasten som har en blå logo med bilde av en hånd som holder et stetoskop. Det er vår! Nå vil det dukke opp en oversikt over alle episodene. Trykk på episoden du vil høre, og velg play. 

Hvis du trykker «abonner», vil nye episoder lastes ned automatisk til appen når de slippes. 

Hvis du har Spotiy eller iTunes, kan du søke opp Stetoskopet i programmet. Da dukker podkasten opp. Trykk «Abonner», så får du nye episoder automatisk. 

Lytt til Stetoskopet på Android eller Windows-telefon

Android har ingen fast podkast-app, men i google play finnes det mange ulike apper som fungerer fint. Søk opp Stetoskopet i appen du velger, og trykk «abonner» for å laste ned nye episoder automatisk når de publiseres. Windows-telefon kommer med en standard podkast-app, Podcaster. 

Lytt til Stetoskopet på Mac eller PC

Du kan også spille av Stetoskopet rett i nettsaken vi legger ut til hver episode, se en liste over alle her: https://tidsskriftet.no/tema/stetoskopet. Nedover i hver sak ligger det en blå spiller, der er det bare å trykke på play-knappen.

Anbefalte artikler