Podkast: LIS1-leger og medisinsk usikkerhet

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  I en nylig publisert originalartikkel kan vi lese at LIS1-leger kjenner på stor grad av medisinsk usikkerhet og utrygghet på jobb. Denne utryggheten er ofte knyttet til følelser av utilstrekkelighet, skam og en frykt for å skille seg ut på en negativ måte. Hva slags systemer ligger til rette for å ivareta LIS1-legene våre, og hva kan gjøres for å forbedre dette? Vi har invitert førsteforfatter Eirik Hugaas Ofstad for å snakke mer om dette. Han er ph.d., spesialist i akutt- og mottaksmedisin og i generell indremedisin, avdelingsoverlege i akuttmottak og observasjonspost ved Nordlandssykehuset og førsteamanuensis ved UiT Norges arktiske universitet.

  Les originalartikkelen her og tilhørende lederartikkel her.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen andre episoder det er verdt å høre på: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media