Podkast: Farlige planter og fatale forgiftninger

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Mange planter utgjør et vakkert skue og er til glede for de fleste. Men har du tenkt på at flere av dem kan være livsfarlige? At kun en liten bit kan være fatal? Eller kanskje enda verre; at giftige planter gjennom tidene har blitt brukt som brutale mordvåpen?

  I ukens påskeepisode snakker lege Marianne Madland Hagesæther og botaniker Charlotte Sletten Bjorå om ulike planter man bør være spesielt obs på, historiske mord, hvilke symptomer som er typiske og hvordan man kan gå frem for å diagnostisere og behandle.

  Hagesæther er lege i spesialisering i klinisk farmakologi ved Oslo universitetssykehus og Bjorå er førsteamanuensis i systematisk botanikk og leder for Norges største herbarium ved Naturhistorisk museum. De er to av forfatterne bak en ny artikkel om temaet.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media