Podkast: Lege i Antarktis

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Foto: Sebastian Orskaug
  Foto: Sebastian Orskaug

  Har du noen gang lurt på hvordan det er å jobbe som overvintrende lege isolert i Antarktis et helt år? Da bør du høre på ukens episode av Stetoskopet. Vi har nemlig snakket med Sebastian Orskaug, som nettopp returnerte fra jobben som lege ved Troll forskningsstasjon i Dronning Maud Land.

  Hva gjør man hvis noen i teamet blir alvorlig syke når man befinner seg flere tusen kilometer fra nærmeste by? Hva slags utstyr har man tilgang på? Og hva gjør det med psyken å skulle leve i isøde såpass lenge?

  Overvintringsteamets 17. mai-feiring i 2022. Foto: Sebastian Orskaug
  Overvintringsteamets 17. mai-feiring i 2022. Foto: Sebastian Orskaug

  Denne episoden blir den første av to temaepisoder som dreier seg om eventyrlystne polarleger. I neste episode reiser vi tilbake i tid og blir bedre kjent med legen Henrik Greve Blessing, som var med som ekspedisjonslege under den første Fram-ferden.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen andre episoder det er verdt å høre på: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media