Redaktørens hjørne #48: Pandemien ikke lenger PHEIC, vaksine mot pankreaskreft, e-sigaretter

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Covid-19-pandemien er ikke lenger klassifisert som en såkalt Public health emergency of international concern (PHEIC), men den er fortsatt en global helsetrussel, ifølge WHO. Det er flere interessante vaksinestudier på gang, både mot RSV-virus og mot pankreaskreft. Kan immunterapi i form av plaster være effektivt mot peanøttallergi? Hva vet vi egentlig om effekten av sukkerinntak på helse? Kan det å være sulten forlenge livet? BMJ Global Health har nylig publisert en stor studie av den globale forekomsten av ufrivillig graviditet og abort. Her i Norge venter vi på at nikotinholdige e-sigaretter skal bli tilgjengelig – samtidig som disse skal bli reseptpliktige i Australia. Sjefredaktør Are Brean forteller om dette og mer i ukens Redaktørens hjørne.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen andre episoder det er verdt å høre på: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media