Podkast: Hjerneslag hos kvinner

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Hjerneslag hos kvinner kan gi andre symptomer enn hos menn – hvor man ofte ser de klassiske tegnene som vansker med å prate, smile eller løfte armene. Manglende kunnskap om dette hos både helsepersonell og befolkning kan føre til forsinket behandling, ifølge Maren Ranhoff Hov og Else Charlotte Sandset, som er to av forfatterne bak en ny debattartikkel om temaet.

  Hov er lege og seniorforsker ved Nevrologisk avdeling, Oslo universitetssykehus og førsteamanuensis ved paramedisinerutdanningen ved OsloMet. Sandset er overlege og seniorforsker ved Slagseksjonen, Nevrologisk avdeling, Oslo universitetssykehus. Begge er også seniorforskere i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

  Så hvilke symptomer bør man være ekstra obs på når det gjelder kvinner og hjerneslag? Og hvor mye kunnskap har vi egentlig om dette? Det får du vite mer av i ukens episode av Stetoskopet.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media