Podkast: Støttekollegaordningen

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Som lege har du et enormt ansvar for menneskers liv og helse, og arbeidspresset er ofte veldig høyt. I sommer har vi fått høre mange rystende historier om hvordan en del leger har det på jobb, særlig under emneknaggen #legermåleve.

  Støttekollegaordningen (1) er et landsdekkende tilbud som ble etablert av Legeforeningen på 1990-tallet, og består av inntil tre samtaler med en støttekollega. Vi har tatt en prat med Ingrid Taxt Horne, ph.d.-stipendiat ved Modum bad, og Karin Isaksson Rø, spesialist i arbeidsmedisin, ph.d. og seniorforsker ved LEFO – Legeforskningsinstituttet. De er to av forfatteren bak en nylig publisert kvalitativ studie av hvordan denne ordningen blir brukt (2, 3).

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen andre episoder det er verdt å høre på: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media