Redaktørens hjørne #46: SARS-CoV-2-genomet, hodeskader, kardiologer og kommunikasjon

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Vitenskapsfolk krangler for tiden om hvem som egentlig var først ute med å den fulle genomsekvenseringen av SARS-CoV-2-viruset. Nå foreligger det resultater av en lovende studie på en ny vaksine mot lassafeber. Forekomsten av seksuelt overførbare sykdommer forårsaket av bakterier øker, og med økende antibiotikaresistens må noe gjøres. Men hva? Finnes det gode alternativer til statiner for pasienter med aterosklerose? Og mens vi er inne på kardiologi: kan god og empatisk kommunikasjon læres? Det har forskerne bak en nylig publisert studie testet på kardiologer. Har innleggelseskrevende hodeskader hos barn konsekvenser for videre skolegang og akademiske prestasjoner? Og er det forskjell i kroppshøyde hos folk som vokser opp på bygda versus i byen? Sjefredaktør Are Brean forteller om dette og mer i ukens episode.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen andre episoder det er verdt å høre på: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media