Podkast: Kan det være sepsis?

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Du har en eldre pasient på sengeposten som har hanglet litt. I den siste telefonen fra sykepleieren beskrives pasienten som dårlig, men hvor dårlig er hun? Etter at sykepleieren har skåret pasientens respirasjonsfrekvens, puls, blodtrykk og oksygenmetning blir du litt mer bekymret. Kan det være sepsis?

  Sepsis er en av de vanligste dødsårsakene i norske sykehus. Rask diagnostisering og behandling er essensielt. I en nylig publisert originalartikkel i Tidsskriftet blir skåringsverktøyene for tidlig oppdagelse av sepsis på sengepost undersøkt. Vi snakker med en av forfatterne, Knut Anders Mosevoll, om hvordan de gjennomførte studien, hva resultatene viste og hvordan vi bør bruke disse skåringsverktøyene videre.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen andre episoder det er verdt å høre på: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media