- 1.
Kostråd for å fremme folkehelsen og forebygge kroniske sykdommer. Metodologi og vitenskapelig kunnskapsgrunnlag. Oslo: Nasjonalt råd for ernæring, 2011.
- 2.
Fats and fatty acids in human nutrition. Proceedings of the Joint FAO/WHO Expert Consultation. November 10 – 14, 2008. Geneva, Switzerland. Ann Nutr Metab 2009; 55: 5 – 300. [PubMed]
- 3.
Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases. Report of a Joint WHO/FAO Expert Consultation. WHO technical report series, no 916. Genève: WHO, 2003.
- 7.
Leren P. The effect of plasma-cholesterol-lowering diet in male survivors of myocardial infarction. A controlled clinical trial. Bull N Y Acad Med 1968; 44: 1012 – 20. [PubMed]
- 10.
Storhaug H. Fett i kosten og hjertesykdom: vil en utskifting av mettede fettsyrer med flerumettede kunne redusere hjerte- og kardødeligheten i befolkningen? Bacheloroppgave i ernæring. Oslo: Bjørknes Høyskole, 2012.
- 11.
Storhaug H. De offentlige anbefalingene for fett, godt begrunnet? Frisk og funksjonell 4.9.2012. www.friskogfunksjonell.no/de-offentlige-anbefalingene-for-fett-godt-begrunnet/ (13.11.2012).
()
Denne artikkelen ble publisert for mer enn 12 måneder siden, og vi har derfor stengt for nye kommentarer.
Observasjonsstudier upålitelige
03.12.2012Skeaff & Miller (2009) som Storhaug siterer her, påpeker jo at å erstatte mettet fett med flerumettet fett viste signifikant redusert risiko når det var en effekt på kolesterolnivåene (RR for dødelig hjerte- og karsykdom: 0,52). De fant også at en høy…