Redaktørens hjørne #49: Medisinstudenters sosioøkonomiske bakgrunn, ketamin mot depresjon, forlenger taurin livet?

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Helse må være det endelige målet for økonomisk aktivitet, og en nøkkelprioritet på tvers av all offentlig virksomhet, mener WHO i en ny rapport (1, 2). Stadig flere nye lover og lovforslag gjør det vanskeligere og vanskeligere for transpersoner i USA – og for helsepersonell som prøver å hjelpe dem (3). Hvor effektivt er bruk av ketamin mot alvorlig og behandlingsresistent depresjon, sammenlignet med elektrokonvulsiv behandling (4)? Er det noen sammenheng mellom opptak ved medisinutdanning og studentenes sosioøkonomiske bakgrunn (5)? Retraction Watch har funnet ugler i mosen til den høyt rangerte odontologiske høyskolen Saveetha i Chennai, India (6). Kan aminosyren taurin være nøkkelen til et lengre liv (7, 8)? Og gir tospråklighet fra ung alder bedre kognitiv funksjon som gammel (9, 10)? Sjefredaktør Are Brean forteller om dette og mer (11–13) i ukens episode av Stetoskopet.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen andre episoder det er verdt å høre på: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media