Redaktørens hjørne #45: ChatGPT, nevrodegenerative lidelser hos fotballspillere, Beethovens dødsårsak

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Hvordan vil ChatGPT påvirke helsevesenet? Verden er på god vei til å nå målet med å bekjempe aids som global helsetrussel innen 2030. Peanøttallergi blir stadig mer vanlig – bør kostholdsrådene oppdateres? Hva er de akutte helseeffektene av å drikke kaffe? Og hva er den beste behandlingen mot korsryggssmerter? Ny svensk forskning viser at mannlige fotballspillere på elitenivå har mer enn 50 % høyere risiko enn den generelle befolkningen for å utvikle nevrodegenerative lidelser. Mødredødeligheten i USA fortsetter å stige. Bør vitenskapelige tidsskrifter støtte politiske kandidater? Hvorfor føler vi empati? Og hva døde Beethoven av? Hør om dette og mer i ukens episode av Redaktørens hjørne med Are Brean.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen andre episoder det er verdt å høre på: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media