Redaktørens hjørne #44: Kostnaden av kreft, effekten av at befolkningen kan førstehjelp, hjelper yoga mot skrøpelighet?

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Et nytt lovforslag i den amerikanske staten Idaho vil, dersom det blir vedtatt, i praksis føre til et forbud mot bruk av mRna-vaksiner. Resultatene av en stor studie av prostatakreft er nylig publisert i NEJM. I Nature og JAMA Oncology kan vi lese om den enorme økonomiske kostnaden kreftsykdommer har globalt. I en studie fra Danmark har forskere sett på effekten av at den generelle befolkningen kan førstehjelp på overlevelsesfrekvensen etter hjertestans utenfor sykehus. Hjelper yoga mot skrøpelighet? Verdens befolkning spiser for mye salt – og kun ni land har offentlig politikk for å begrense dette inntaket. Får man et lengre liv av kalorirestriksjon? Og hvordan vet egentlig hjernen at kroppen har blitt rammet av en influensainfeksjon, slik at den kan sette i sving riktig sykdomsatferd? Are Brean deler siste nytt fra andre vitenskapelige tidsskrifter i ukens episode.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen andre episoder det er verdt å høre på: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media