Redaktørens hjørne #42: ChatGPT og forskning, kolera på fremmarsj, farmakogenetikk

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  ChatGPT har vært mye omtalt den siste tiden, også knyttet til vitenskapelig publisering. Hvor stor trussel er den med tanke på juks – og kan en robot egentlig stå som medforfatter på vitenskapelige artikler? I 2022 opplevde 29 ulike land et kolerautbrudd, og i 13 av disse landene var det lenge siden forrige utbrudd. Intravenøs antibiotika er standard behandling etter appendektomi ved kompleks appendisitt, men er det det beste alternativet? I tillegg får vi blant annet høre om forskning på behandling av myelofibrose, hvor mye man bør trene for å holde artrosesymptomer i sjakk, og hvordan svangerskapsdepresjon fortsetter å påvirke barnets hjerne inn i voksen alder. Sjefredaktør Are Brean forteller om dette og mer i ukens episode.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen andre episoder det er verdt å høre på: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media