Prestisjetung kongress for karkirurger

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Den 23. årlige internasjonale karkirurgiske kongress gikk av stabelen i Oslo i begynnelsen av september.

  Frans Moll, president i ESVS. Foto John Poulsson
  Frans Moll, president i ESVS. Foto John Poulsson

  – Det ble et vellykket arrangement, både faglig og sosialt. Vi i den lokale organisasjonskomiteen har lagt ned mye arbeid og jeg er stolt av det vi har fått til, sier Jørgen J. Jørgensen, leder for komiteen.

  Den årlige kongressen, som ble arrangert for første gang i Oslo, skjer i regi av The European Society for Vascular Surgery (ESVS). Nærmere 1 800 deltok i år, hovedsakelig europeere, men også deltagere fra Asia, Australia og USA hadde funnet veien til Oslo Plaza i perioden 3.–6. september. Kongressen er kjent for sitt høye vitenskapelige nivå med 36 muntlige presentasjoner og 60 postere. Disse velges ut blant cirka 400 innsendte abstrakter. For øvrig sto diverse workshops, kurser og resultater av større internasjonale studier på programmet samt at det ble anledning til å avlegge den europeiske eksamen i karkirurgi.

  – Nytt av året var at det ble arrangert en egen sesjon for sykepleiere og teknikere med karkirurgisk profil. Denne gruppen har fått en mer sentral plass ikke bare innen pleie og omsorg, men også innen forebygging og oppfølging av den karkirurgiske pasient. Vi håper årets konferanse kan bidra til etableringen av et enda tettere samarbeid og kanskje opprettelse av egen internasjonal organisasjon for denne gruppen av helsepersonell, sier Jørgensen.

  Blant temaene som sto på programmet, og som over tid vil kunne få stor betydning for pasientgruppen, var resultater av forsøk og pågående studier av nye metoder for å forebygge hjerneslag, behandling og forebygging av røykebein, nye og forbedrede operasjonsteknikker for å reparere/fjerne utposninger i blodårer forskjellige steder i kroppen og bruk av nye teknologiske metoder for behandling og undersøkelser.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media