Redaktørens hjørne #38: Fotball og helse, COP27-fiasko, den globale sykdomsbyrden

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Er fotball-VM i Qatar egentlig bra for helsa? Hvem sin helse i så fall? The Lancet omtaler resultatet av årets internasjonale klimakonferanse (COP27) som en «collective failure». Årets analyse av den globale sykdomsbyrden er publisert, denne gangen er det bakterielle infeksjoner som står i fokus. Hva er status på apekopper, og hvem blir smittet? Det foreligger også en ny studie av insidensen av livmorhalskreft hos amerikanske kvinner fra 2001–19, på bakgrunn av fallende tilslutning til screeningprogrammet for denne krefttypen. Beskytter egentlig N95-maskene bedre mot SARS-CoV-2 enn vanlige medisinske munnbind? Og øker hyppigheten av gjennomførte organdonasjoner i forbindelse med motorsykkelstevner? Få svaret på dette og mer når sjefredaktør Are Brean tar deg gjennom siste nytt fra andre medisinskvitenskapelige tidsskrifter.

  Alle referansene finner du som vanlig i episodebeskrivelsen i podkastappen din, eller ved å gå inn i Spotify via spilleren under.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media