God sommer

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Årets sommernummer er, som vanlig, rikt på kultur. Tonen slås an i lederartiklene: Sigurd Ziegler skriver om kulturens betydning for folkehelsen, og Knut Mork Skagen bruker Sigbjørn Obstfelders dikt «Jeg ser» som utgangspunkt for å oppfordre oss til å ta klodens helse på alvor mens vi ennå har tid. I et lengre essay minner Bernt Engelsen om at god litteratur kan hjelpe oss til å forstå menneskelig atferd, mens Karl O. Nakken og medarbeidere spekulerer hvorvidt kirurgen Olaf Tandberg kan ha vært modell for mellomkrigstidens fiktive romanhelt Jonas Fjeld.

  Tilsynelatende er det et langt sprang til artiklene om digitalisering, stordata og kunstig intelligens. Men kanskje forenes det hele i forsideillustrasjonen, som en robot kom opp med når vi ba den lage kunst av stikkordene kunstig intelligens i medisinsk vitenskap.

  «Kultur er det som blir igjen når man har glemt alt man har lært», er et sitat som blir tillagt forfatteren Selma Lagerlöf. Sommerferien er neppe lang nok til at du rekker å glemme din medisinske kunnskap. Men den er forhåpentligvis lang nok til at du rekker å få ny innsikt gjennom gode kulturopplevelser. Kultur er helsefremmende, både for pasient og lege. Riktig god kultursommer!

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media