Podkast: Kjønnsinkongruens og transpersoners møte med helsevesenet

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Hvordan er det å være transperson i Norge i dag? Vi har fått med oss en gjest som har talt transpersoners sak i det offentlige i mange år, nemlig lege og professor emerit Esben Esther Pirelli Benestad. Vi snakker med hen om hvordan det føles når kjønnsidentiteten ikke samsvarer med kjønn tildelt ved fødsel, om hvordan holdninger har utviklet seg i helsevesenet de siste tiårene, og hva hen tenker om økningen i antall personer som ønsker kjønnsbekreftende behandling.

  PS: Ikke alle liker begrepet «transperson/transkvinne/transmann», og vil heller bruke betegnelsen «person med kjønnsinkongruens». Vi velger å bruke ordet «transperson» i denne episoden fordi gjesten bruker det selv.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media