MINNEORD

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Vår gode venn og kollega, den høyt verdsatte barnelegen Eirik Monn, døde 78 år gammel 2.1. 2016 etter at par års alvorlig sykdom. En lang karriere innen spesialfeltet nyresykdommer hos barn er slutt.

  Men langt mer enn som det vil vi minnes ham som en omsorgsfull lege som ga syke barn og deres familier ro, støtte og medfølelse i hverdagen. Han var et fint, vennlig og omtenksomt menneske. Eirik Monn var en kollega man ringte til når ens egne barn var syke. Han var vennlig, omtenksom og hyggelig i alle situasjoner. I festlig lag var han et oppkomme av muntre replikker og gode historier – den selvskrevne toastmaster.

  Han tok doktorgraden ved Rettsmedisinsk institutt i 1969. Så ble det forskeropphold på Stanford University i USA i 1970 – 71, før barnelegeutdanning på Ullevål og senere på Rikshospitalet, der han var nestleder ved barneavdelingen i mange år og professor i barnesykdommer. De siste ti år av sin legevirksomhet arbeidet han på Volvat Medisinske Senter som generell barnelege. Han skrev en rekke vitenskapelige arbeider med emner fra genetikk, nyresykdommer og generell barnelegevirksomhet.

  Eirik Monn var et naturlig valg til mange tillitsverv – han var leder i Barnelegeforeningen i 1980 – 83, prodekan ved Det medisinske fakultet i 1990 – 93, styreleder for Institutt for blødere i mange år og medlem og leder av en regional komité for forskningsetikk.

  Han var høyt skattet som venners venn, en kunnskapsrik kollega med et godt skjønn, lojal, pålitelig og selvstendig. Selv om han fremsto som mild, sto han for sine meninger og verdier, også under press.

  Han var belønnet med Kongens fortjenstmedalje i gull.

  Våre tanker går til hustruen Torild, barn og barnebarn, som var de aller viktigste i hans liv.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media