Redaktørens hjørne #36: Siste nytt om Svartedauden, genital herpes, hypertensjon

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  I ukens episode kan du høre om ny forskning på Svartedauden, nesten 700 år etter at pandemien herjet som verst. I tillegg foreligger det ny forskning på hvor viktig det egentlig er med tilskudd av vitamin D hos ellers friske personer. Hva vet vi egentlig om forskjellene på herpes simplex virus type 1 og 2? Hvordan påvirkes helsen til barnet av hvis mor har blodtrykkstilstander under svangerskapet? Og når på døgnet er det best å behandle hypertensjon? Hva kommer til å skje med covid-19-artikler som er publisert åpent i tidsskrifter som vanligvis publiserer bak betalingsmurer? Og er det neste logiske steget innen vitenskapelig publisering å hoppe over godkjennelsesprosessen og bare publisere artikkelen sammen med fagfellevurderingen? Ragnhild Ørstavik deler siste nytt fra andre vitenskapelige tidsskrifter den siste tiden.

  Alle referansene finner du som vanlig i episodebeskrivelsen i podkastappen din, eller ved å gå inn i Spotify via spilleren under.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media