Podkast: Etiske dilemmaer i fosterdiagnostikken

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  I løpet av 2022 får alle gravide tilbud om tidlig ultralyd, og alle gravide over 35 år kan også benytte seg av blodprøven NIPT. Selv om mange kanskje opplever tilbudet om fosterdiagnostikk som noe positivt, er det samtidig et felt der det raskt kan oppstå etiske problemer og dilemmaer. Og nettopp her lider det offisielle veiledningsmaterialet av etisk berøringsangst, ifølge en fersk debattartikkel i Tidsskriftet. Hvordan skal fastleger og jordmødre på best mulig måte veilede de gravide så de evner å ta et informert valg?

  I ukens episode kan du høre en av forfatterne, Tilde Broch Østborg, som er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer, fortelle om flere av disse dilemmaene og hva hun mener skal til for å sikre en god veileder for både gravide og helsepersonell.

  Helsedirektoratet takket nei til å stille i studio for å diskutere denne saken, men de har kommet med et tilsvar i kommentarfeltet på debattartikkelen.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en e-post på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media