Redaktørens hjørne #24: Krigen i Ukraina, litium mot demens, helserelatert gjeld i USA

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  Krigen i Ukraina fører til enorme flyktningstrømmer, særlig til Polen, som allerede har et overbelastet helsevesen grunnet pandemien. Mange flyktninger har kroniske sykdommer som ikke er direkte knyttet til krigen, og også disse har behov for helsehjelp. De mange sanksjonene mot Russland fører dessuten også til at den russiske befolkningen lider, særlig de som har behov for kreftbehandling. Hvorvidt det er riktig å boikotte russiske forskningsinstitusjoner diskuteres fortsatt – og hva betyr alt dette for den russiske koronavaksinen, Sputnik V? Det foreligger dessuten mer forskning på langtidseffekten av covid-19-sykdom, hvilke koronavaksiner som funker best som boosterdoser, bruk av litium mot demens og gjeld i forbindelse med bruk av helsetjenester i USA. Are Brean forteller om dette og mer i ukens episode.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media