Podkast: En kvinne i 40-årene med brystsmerter og livstruende bradykardi

  ()

  sporsmal_grey_rgb

  En kvinne i 40-årene følte seg kvalm og uvel i økende grad et par dager før hun ringte den lokale AMK-sentralen. Selv om hun var våken og til stede da ambulansen kom, forverret tilstanden seg raskt, og det ble blant annet bemerket at hun tømte hele oksygenreservoaret for hvert åndedrag. Blodtrykket var ikke lenger målbart, hun mistet bevisstheten og skåret 6–7 poeng på Glasgow Coma Scale.

  Kvinnens alvorlige tilstand – og det senere utfallet – er såpass spesielt at det ikke finnes tilsvarende i eksisterende litteratur, ifølge forfatterne. Vi snakker med spesialist i hjertesykdommer og i akutt- og mottaksmedisin, Jørn Einar Rasmussen. Han er seksjonsoverlege ved Drammen sykehus og sjeflege i Hæren.

  Stetoskopet kommer med nye episoder hver torsdag. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

  Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

  Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media