Podkast: Når covid-19 blir livstruende

Artikkel

Hvordan kan man gi god palliativ behandling til pasienter med livstruende covid-19? Dette er tema for den nyeste episoden av Stetoskopet.

Anne Tove Brenne og Arve Nordbø er overleger ved henholdsvis Kreftklinikken på St. Olavs Hospital og Palliativt senter ved Sykehuset i Vestfold. I tillegg er de leder og nestleder for Palliativ forening i Norge. De er også to av flere forfattere av en debattartikkel i Tidsskriftet med tittelen «Palliativ behandling av pasienter med covid-19».

I det siste har Brenne og Nordbø stadig oftere blitt kontaktet av kollegaer som lurer på hvordan de skal ta vare på pasienter med terminal covid-19. De mener derfor at det haster å få satt en plan for palliativ behandling i system.

– Medlemmer begynte å ta kontakt med oss og spørre hvordan skal vi forholde oss til dette, sier Brenne.

– Tidligere har de palliative teamene vært mest brukt til behandling av kreftpasienter. Nå hører jeg kollegaer si at det blir etterspurt palliativ behandling til ikke-kreftpasienter. Det er en litt ny situasjon.

  • Lytt til Stetoskopet i iTunes eller Spotify.
  • Eller hør hele episoden i spilleren under.

Stetoskopet kommer med nye episoder torsdag annenhver uke. Vi snakker om aktuelle medisinske problemstillinger, ny norsk forskning og hvordan det er å være lege i Norge i dag. Du finner Stetoskopet der du lytter til podkast. 

Her er noen av episodene vi har publisert så langt: 

Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til temaer vi kan ta opp? Send oss en mail på stetoskopet@tidsskriftet.no

Anbefalte artikler