Podkast: Er Norge klar for det nye koronaviruset?

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Hvor farlig er egentlig den nye koronavirussykdommen, også kalt covid-19? Får vi et utbrudd i Norge? Og hvordan skal norsk helsepersonell forholde seg til det? I denne bonusepisoden av Stetoskopet snakker vi med Siri Helene Hauge fra Folkehelseinstituttet. 

  Hauge er lege og spesialist i samfunnsmedisin, og er én av mange ved Folkehelseinstituttet som akkurat nå følger nøye med på utbruddet av det nye koronaviruset.

  – Hvordan bildet vil se ut for Norge avhengiger veldig av hvordan den internasjonale utviklingen av utbruddet vil bli. Men vi forbereder oss på at det kan komme tilfeller til Norge, sier Hauge.

  Hun understreker at det er mye ved dette viruset vi ennå ikke vet, men har likevel sagt ja til å svare på Tidsskriftets spørsmål om hva vi vet om viruset så langt. Hvordan smitter det, hvor farlig er det, og hvordan skal leger i Norge forholde seg til et utbrudd her til lands? 

  Hauge oppfordrer legekontorer til å forsikre seg om at de har det som trengs av beskyttelsesutstyr tilgjengelig – smittefrakk, hansker og munnbind eller maske. 

  – Det er en grei anledning for legekontorer å sjekke om de har denne typen utstyr. Det er stor etterspørsel internasjonalt etter denne typen utstyr nå, så det kan etter hvert bli problemer med å få tak i det. Det må man være litt føre var på, tenker jeg. 

  Hør mer om koronaviruset og hvordan helsevesenet bør forberede seg på mulige tilfeller i Norge i Stetoskopet: 

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media