MINNEORD

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Trond Bjerke Larssen ble født i Norheimsund i 1944. Han var eldst i en søskenflokk på fire og vokste opp i Bergen og, fra han var åtte år, i Lofoten.

  Trond gikk på gymnas på Voss og studerte medisin i Giessen i Tyskland og ved Universitetet i Oslo, der han avla medisinsk embetseksamen i 1970. Fra 1972 arbeidet han innen radiologien, ved blant annet Ullevål universitetssykehus og Rikshospitalet, før han kom til Haukeland universitetssykehus i 1986. Der var han til han ble pensjonist.

  Trond var en entusiastisk og kunnskapsrik radiolog med et sterkt engasjement for fagutvikling. Han var opptatt av å overføre sin kunnskap til yngre kolleger. I 2006 disputerte han med avhandlingen Hepatic cysts. Occurrence and effect of single-session alcohol sclerotherapy og bidro gjennom dette til å utvikle en skånsom og internasjonalt anerkjent metode for å behandle symptomgivende levercyster.

  Trond hadde også usedvanlig gode kunstneriske evner. Hans rikholdige produksjon av tegninger og illustrasjoner, ofte med et humoristisk tilsnitt og motiver fra radiologifaget, har blant annet dekorert veggene på radiologisk avdeling. Og han var en friluftsmann, med sans for enkle gleder. Få andre kunne lokke til seg hjort på kilometers avstand eller lage ildsted av gamle vaskemaskintromler.

  Trond var de siste årene rammet av en progredierende og dødelig lungesykdom. På en fin måte var han åpen om sykdommen. Han var tapper og glad i livet også mot slutten, da sykdommen begrenset ham som mest.

  Vi tar avskjed med Trond Bjerke Larssen i stor takknemlighet. Han var en varm kollega, en dyktig fagperson og en god venn. Våre tanker går til familien – hans kone Inger Johanne og hans to døtre Kathrine og Elisabeth med familier, som har mistet en kjær ektefelle, far, svigerfar og bestefar.

  På vegne av kolleger ved Radiologisk avdeling, Haukeland universitetssykehus

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media