Re: Spesialpoliklinikk for skjelettdysplasier

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  K. Rosendahl og medarbeidere orienterer om sitt tilbud om spesialpoliklinikk for skjelettdysplasier ved Haukeland universitetssykehus i Tidsskriftet nr. 5/2015 (1). På vegne av Skjelettdysplasiteamet ved Oslo universitetssykehus vil vi opplyse om at Oslo Universitetssykehus også har en Skjelettdysplasiklinikk. Hos oss møter pasienten/familien barneendokrinolog, barneortoped, fysioterapeut, fagperson fra Trenings- og rådgivningssenteret og klinisk genetiker i en tverrfaglig konsultasjon. Røntgenbilder gjennomgås av radiologer med ekspertise innen skjelett/muskel- og barneradiologi. Etter konsultasjonen forfatter vi en felles rapport med forslag til oppfølgning og behandling som kan foregå både lokalt og sentralt. Noe av oppfølgningen kan dessuten skje ved Skjelettdysplasiklinikken når dette er indisert.

  Vi har egen klinikk for pasienter med osteogenesis imperfecta. Fra 2016 har vår ortopediske avdeling nasjonalt behandlingsansvar for medfødte deformiteter i underekstremiteter hos barn, noe som kommer barn med achondro- og hypochondroplasi til gode.

  Vi kan motta pasienter fra hele landet, men mener det ofte er hensiktsmessig at henvisning skjer til skjelettdysplasiklinikk i egen helseregion når tilbudet finnes.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media