MINNEORD

Legelivet
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Vendil Vatne ble født 13.7. 1956 og døde 17.9. 2014. Hun kom fra Førde og Haraldsplass til Haukeland universitetssykehus i 1989. Hennes ønske var å ha en bred kirurgisk utdanning som også innbefattet ortopedi. Hun orienterte seg etter hvert mot urologisk kirurgi og fikk B-gren-stilling ved urologisk seksjon. Hun ble spesialist i generell kirurgi i 1991 og urologisk kirurgi i 1996. I tillegg til å skaffe seg den brede kirurgiske utdanningen hadde hun stor interesse og evne til vitenskapelig aktivitet. Vendil disputerte i 2006 på arbeidet Clinicopathological and experimental studies on human bladder cancer.

  Det helt spesielle med Vendils kliniske og vitenskapelige utdanning var at alt ble gjennomført mens hun led av en kronisk, nevrologisk lidelse med etter hvert store plager og sekveler. Det førte til at hun måtte slutte som overlege i desember 2010.

  Vendil Vatne var en varm, klarttenkende og dyktig kollega, med imponerende gjennomføringskraft. Hun hadde et skarpt intellekt og var særdeles behagelig og smilende som person og i sitt virke. Dødsbudskapet ble mottatt med sorg av ansatte og kolleger. Men det bar også bud om at Vendil var blitt fri for smerte.

  I dyp ærbødighet for hennes innsats og i takknemlighet for alle gode minner hilser vi til Jens og til Vendils to sønner på vegne av ansatte og kolleger ved Haukeland universitetssykehus.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media