Ser yngre ut, men ikke mer attraktiv

Nyheter Plastikkirurgi
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  De som får utført estetisk plastisk kirurgi i ansiktet, oppfattes av andre som yngre etter inngrepet, men ikke som mer attraktive.

  Ønsket om å se yngre og mer attraktiv ut er ofte en grunn til at mange får utført plastisk kirurgi i ansiktet. En gruppe plastikkirurger i Canada og USA har undersøkt hvor unge og hvor attraktive pasientene deres ble oppfattet som før og etter estetisk ansiktskirurgi (1).

  Studien omfattet 49 pasienter som hadde fått utført primære estetiske inngrep i ansiktet. Det ble tatt standardiserte fotografier før inngrepet og 6 – 36 måneder etter. Fotografiene ble evaluert av 50 personer rekruttert fra den generelle befolkning og sykehusansatte. Alle vurderte det samme antall før-bilder og etter-bilder, men ingen fikk se både før-bilder og etter-bilder av samme pasient.

  Etter inngrepet ble pasientene vurdert som 3,1 år yngre enn de ble vurdert før inngrepet. Skåren for attraktivitet var negativt assosiert med pasientens reelle alder, men den var ikke signifikant endret etter ansiktskirurgien.

  – Ut fra min erfaring er det sjelden at pasientenes begrunnelse for inngrepet er at de ønsker å se yngre ut eller bli mer attraktive – de ønsker å se bedre ut, sier plastikkirurg Tomm Bjærke ved klinikken Teres Colosseum i Oslo.

  – I mange tilfeller er ikke utseendet vesentlig forandret etter et inngrep, og ofte er forandringene såpass små at ingen utenforstående legger merke til det. Men pasienten får ofte økt selvtillit, noe som igjen gjør at de kan oppleves som mer attraktive av andre, sier Bjærke. – Like interessant som å høre hva andre synes, vil være å høre hva pasientene selv mener, sier han.

  PDF
  Skriv ut
  Relaterte artikler

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media