Starthjelp for legekontor som vil på nett

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Abstract

  Ønsker du å opprette en Internett-side for legekontoret? Tenk først gjennom hvilke behov kontoret har.

  Artikkel

  Trenger dere en enkel plakat med åpningstider og priser, eller ønsker dere å åpne for interaktiv kommunikasjon med pasientene?

  Svaret på dette spørsmålet er viktig for å avgjøre om man skal lage sider selv eller kontakte en ekstern leverandør.

  Lage sider selv

  Lage sider selv

  Hvis du velger å lage sider selv, kan dette gjøres forholdsvis enkelt og billig, men det fordrer tid og mulighet til å sette deg inn webpublisering. Det finnes mange gratis tjenester på nettet, der det både er brukerveiledning, gratis programvare til nedlasting og gratis plass til sidene på en server. Et eksempel på dette er start.no – hjemmeside-guiden: www.start.no/home/2000/11/01-1373.html

  Kjøper du et Internett-abonnement av Telenor eller andre leverandører, får du også muligheten til å opprette en egen hjemmeside. Dette gjelder også kommersielle aktører, så lenge det ikke drives salg via siden. Tips om dette finner du på: www.online.no/ti/hjemmesider/ Ulempen med denne typen løsninger er at kontoret ikke får et eget, intuitivt domenenavn, for eksempel www.mittlegekontor.no

  Ønsker du et eget domenenavn, men fortsatt lage sider selv, bør du søke om å få registrert det domenenavnet du ønsker. Dette kan du for eksempel gjøre hos Norid (www.norid.no).

  Programvare for å lage nettsider kan du enten kjøpe eller laste ned fra nettet. Deretter må du finne noen som kan huse siden din, en Internett-server der sidene kan ligge. Dette kalles et webhotell. Eksempler på dette er: www.webonline.org, www.powertech.no og www.nextra.no/products/smallbusiness/index.html

  Selskapene som tilbyr webhotell kan også hjelpe med registrering av domenenavn og administrasjon av e-postadresser. Ved valg av webhotell er det viktig å undersøke at webhotellet kan huse den typen sider du har laget, og at de har et prisnivå som står i stil til mengden informasjon du skal lagre på denne serveren.

  God profil

  God profil

  Det er ikke bare tekniske forhold man må tenke på når man velger å lage sider selv. Hvilken profil vil du at kontoret skal ha i forhold til pasientene? Valg av farger, skrifttyper og ikke minst godt og korrekt språk, er stikkord her.

  Hjelp fra profesjonelle

  Hjelp fra profesjonelle

  Hvis du velger å kontakte et webdesignbyrå, kan du få hjelp med teknikk, innhold og profil. Ved å vite hvilke nettbehov du har og hva du behøver hjelp til, sparer du dyre konsulenttimer og unngår å sitte igjen med en kostbar løsning med muligheter du ikke trenger. Databaseløsninger er sjelden det rette for den som kun vil ha en salgsplakat, men kan egne seg om du skal åpne for timebestilling via nettet. Med ekstern hjelp vil sidene kunne gi et mer profesjonelt bilde av virksomheten, og det kan føre til bedre kommunikasjon med pasienten. Husk å sjekke priser hos flere leverandører før du bestemmer deg.

  Inspirasjon og tips

  Inspirasjon og tips

  Oversikt over legekontorer med hjemmesider der du kan hente inspirasjon til hva du trenger, finnes på: www2.legeforeningen.no/yf/aplf/legekontorweb.htm Du finner flere tips og råd ved å søke på ord som webhotell, hjemmesider og webdesign i en søkemotor på Internett.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media