Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Artikler av JI Pedersen
Transfettsyrer og helse
- JI Pedersen,
- L Johansson,
- DS Thelle
20.09.1998:
Sammendrag Transfettsyrer dannes ved partiell herding (hydrogenering) av vegetabilske og marine oljer eller ved bakteriellaktivitet i vommen hos drøvtyggere. De finnes derfor i margarin, kjøtt, melkefett og bakervarer. Umettede fettsyrer itransform har en mer utrettet struktur enn tilsvarende...
Folat og helse - ny kunnskap og nye anbefalinger
- GS Tell,
- SE Vollset,
- B Lande,
- JI Pedersen,
- EB Løken,
- BK Jacobsen
30.08.1998:
Sammendrag De siste årene har det vært økt oppmerksomhet omkring B-vitaminet folat i Norge og andre land. Søkelyset har i førsterekke vært rettet mot risikoen for medfødte misdannelser (spesielt neuralrørsdefekter), hjerte- og karsykdommer ogkreft. På denne bakgrunn initierte Statens ernæringsråd i...
Risikofaktorer for lårhalsbrudd i Oslo
- HE Meyer,
- A Tverdal,
- C Henriksen,
- JI Pedersen,
- JA Falch
20.09.1996:
Sammendrag Oslo ligger på verdenstoppen i hyppighet av lårhalsbrudd. På bakgrunn av dette utførte vi enpasient-kontroll-undersøkelse for å studere risikofaktorer for lårhalsbrudd blant hjemmeboende eldre i dennebefolkningen. 246 lårhalsbruddpasienter innlagt i to Oslo-sykehus i løpet av en...