Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Artikler av Lars T. Fadnes
Bør vi spise mindre rødt kjøtt?
- Lars T. Fadnes,
- Erik Kristoffer Arnesen,
- Dagfinn Aune
24.06.2020:
Det er nylig publisert systematiske oversiktsartikler om rødt og bearbeidet kjøtt. I hvilken grad tilfører disse ny kunnskap og retning for hvordan vi ser på helseeffekten av rødt kjøtt? De nye systematiske oversiktsartiklene om rødt og bearbeidet kjøtt viser at en reduksjon i inntaket av bearbeidet...
Klimakrisen – vårt ansvar som leger
- Gunnar Kvåle,
- Knut Mork Skagen,
- Lars T. Fadnes,
- John Gunnar Mæland
02.05.2019:
De viktigste slag om folkehelsen står utenfor klinikken. Leger har hatt en viktig rolle i kampen mot mange folkehelsetrusler, fra alkohol- og tobakkslovgivning til atomvåpen. Å bekjempe klimaendringer er en av vår tids viktigste folkehelseoppgaver og krever igjen at leger går på barrikadene...
Ujevnt om sukker og fett
- Lars T. Fadnes
23.02.2016:
Poleszynski, Dag Viljen Mysterud, Iver Syk av sukker - frisk av fett 2. utg. 370 s, tab, ill. Oslo: Gyldendal Akademisk, 2014. Pris NOK 399 ISBN 978-82-05-42190-5 I Syk av sukker – frisk av fett tar forfatterne for seg helseeffektene av sukker i kostholdet og betydningen for et bredt spekter av...
Nytt nettverk for klima og helse
- Lars T. Fadnes,
- Gunnar Kvåle,
- Unni Gopinathan,
- Britt Grethe Randem,
- Guro Steine Letting
04.03.2011:
Norsk nettverk for klima og helse er etablert for å bidra til nødvendige radikale klimatiltak. Den globale oppvarmingen er omtalt i tidsskriftet The Lancet som den største trusselen mot global helse i det 21. århundret (1). Alvorlige helsekonsekvenser som predikeres er sykdom på grunn av sviktende...