Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Avdeling for ernæringsvitenskap
Institutt for medisinske basalfag
Universitetet i Oslo
Hun har bidratt med utforming, revisjon og godkjenning av manus.
Hege Berg Henriksen er forsker.
Artikler av Hege Berg Henriksen
Bør beregning av cellegiftdose ved tarmkreft baseres på kroppssammensetning?
- Ane Sørlie Kværner,
- Helene Harnæs,
- Dena Helene Alavi,
- Linnea Bärebring,
- Hege Berg Henriksen,
- Marianne Grønlie Guren,
- Peter Mæhre Lauritzen,
- Heidi Beate Eggesbø,
- Gro Wiedswang,
- Sigbjørn Smeland,
- Rune Blomhoff
19.05.2020:
Tykk- og endetarmskreft utgjør den nest hyppigste kreftformen blant norske menn og kvinner med 4 428 nye tilfeller i 2018 (1). Siden 1940-årene har det vært en dobling i insidens, men også i femårs relativ overlevelse, som nå er på omtrent 70 % (1). Bedret overlevelse tilskrives blant annet nye...
Sukkerforbruk og folkehelse
- Hege Berg Henriksen,
- Svein Olav Kolset
06.09.2007:
Sukker er igjen blitt et aktuelt tema. Både i mediene og gjennom utspill fra helsemyndighetene har man satt søkelyset på sukkerforbruket i den norske befolkningen og betydningen dette kan ha for helsen. Et kosthold med mye sukker bidrar i liten grad med tilførsel av vitaminer, mineraler og...
Biologiske effekter av vitamin K og forekomst i norsk kosthold
- Christian A. Drevon,
- Hege Berg Henriksen,
- Marianne Sanderud,
- Thomas E. Gundersen,
- Rune Blomhoff
17.06.2004:
Foruten å være en viktig faktor for blodets koagulering viser det seg at vitamin K også har en rekke andre interessante funksjoner spesielt relatert til beinvev, nervevev og blodårer. Vitaminets biologiske aktivitet synes å være knyttet til karboksylering av en rekke proteiner. Struktur Vitamin K er...