Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Gerd Holmboe-Ottesen (born 1944), PhD, Professor emeritus, Department of Community Medicine and Global Health, University of Oslo.
Artikler av Gerd Holmboe-Ottesen
Hvor går norsk innsats i internasjonal helseforskning?
- Akhtar Hussain,
- Bjørgulf Claussen,
- Gerd Holmboe-Ottesen,
- Jak Jervell
15.01.2009:
Norge er på verdenstoppen når det gjelder utviklingshjelp. Likevel bidrar vi lite til global helseforskning. Regjeringen har nylig trappet opp slik forskning i vesentlig grad. Spørsmålet er hva de nye pengene bør gå til. Innen internasjonal helseforskning har vi stadig det samme gapet mellom...
Viktig bok om fedme hos barne
- Gerd Holmboe-Ottesen
04.01.2007:
N, Cameron NG, Norgan GTH., Ellison Childhood obesity: contemporary issues 272 s, tab, ill. London: CRC Press, 2006. Pris USD 90 ISBN 0-8493-2857-8 Denne boken er basert på innlegg fra en forskerkonferanse i England i desember 2003. Innleggene er delt i tre bolker: forekomst og konsekvenser av fedme...
Mangefasettert om Israel-Palestina-konflikten
- Gerd Holmboe-Ottesen
06.04.2006:
Petersen, Sandra Viken, Tonje Merete Kaleidoskop Israel og Palestina fra innsiden. 295 s, tab, ill. Oslo: Humanist forlag, 2005. Pris NOK 298 ISBN 82-90425-78-3 Boken inneholder intervjuer og essays av både israelere og palestinere med forskjellig etnisitet og utdanning og med ulike religiøse og...
Sosiale ulikheter og kosthold
- Gerd Holmboe-Ottesen,
- Margareta Wandel,
- Annhild Mosdøl
03.06.2004:
Utjevning av sosiale ulikheter i helse har vært en del av norsk helsepolitikk siden 1930-årene. Likevel viser nyere forskning at til tross for en økning i levestandarden totalt, ble ikke ulikhetene mindre i tidsrommet 1985 – 95 (1). Norge har dessuten større sosiale ulikheter i helse enn mange andre...
Bedre helse med økologisk mat?
- Gerd Holmboe-Ottesen
03.06.2004:
Norsk mat- og ernæringspolitikk har som målsetting å sørge for at maten vi spiser gir adekvat ernæring og tilfredsstiller forbrukernes krav til kvalitet og trygghet, men den skal også være produsert på en bærekraftig måte (1). Målsettingen om bærekraftig produksjon er fulgt opp av norsk...
Globale trender i matkonsum og ernæring
- Gerd Holmboe-Ottesen
20.01.2000:
I de siste årene er det kommet alarmerende meldinger fra hele verden om en økning i prevalensen av de såkalte livsstilssykdommene. Det er særlig i u-land det skjer en eksplosjonsartet økning i forekomsten av hjerte- og karsykdommer, diabetes type 2 og kreft. Disse sykdommene er nå årsak til en...