Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Erik Kristoffer Arnesen er ph.d.-kandidat ved Universitetet i Oslo og medlem av Nasjonalt råd for ernæring.
Artikler av Erik Kristoffer Arnesen
Hvordan kan vegetar- og vegankost gjøres helsefremmende?
- Lars Thore Fadnes,
- Helle Margrete Meltzer,
- Christine Henriksen,
- Erik Kristoffer Arnesen,
- Gry Hay
02.05.2022:
Godt planlagt og med enkelte tilskudd kan vegetarisk og vegansk kosthold dekke behovet for alle næringsstoffer og bidra til god helse og forebygging av sykdom. De siste årene har det vært økt oppmerksomhet i befolkningen rundt plantebasert kosthold og en økning i antallet som spiser vegetarisk og...
Oppfølging av gravide, ammende og spedbarn med vegetarisk eller vegansk kosthold
- Gry Hay,
- Lars Fadnes,
- Helle Margrete Meltzer,
- Erik Kristoffer Arnesen,
- Christine Henriksen
27.04.2022:
Vegetarisk og vegansk kosthold kan være egnet i alle livsfaser hvis de planlegges godt og suppleres med enkelte vitaminer og mineraler. Nasjonalt råd for ernæring har nylig kommet med en ekspertuttalelse om vegetarisk og vegansk kosthold (1). I ekspertuttalelsen gis det råd for hvordan...
Bør vi spise mindre rødt kjøtt?
- Lars T. Fadnes,
- Erik Kristoffer Arnesen,
- Dagfinn Aune
24.06.2020:
Det er nylig publisert systematiske oversiktsartikler om rødt og bearbeidet kjøtt. I hvilken grad tilfører disse ny kunnskap og retning for hvordan vi ser på helseeffekten av rødt kjøtt? De nye systematiske oversiktsartiklene om rødt og bearbeidet kjøtt viser at en reduksjon i inntaket av bearbeidet...