Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Christine Henriksen er klinisk ernæringsfysiolog, førsteamanuensis i ernæring ved Universitetet i Oslo og medlem av Nasjonalt råd for ernæring.
Artikler av Christine Henriksen
Hvordan kan vegetar- og vegankost gjøres helsefremmende?
- Lars Thore Fadnes,
- Helle Margrete Meltzer,
- Christine Henriksen,
- Erik Kristoffer Arnesen,
- Gry Hay
02.05.2022:
Godt planlagt og med enkelte tilskudd kan vegetarisk og vegansk kosthold dekke behovet for alle næringsstoffer og bidra til god helse og forebygging av sykdom. De siste årene har det vært økt oppmerksomhet i befolkningen rundt plantebasert kosthold og en økning i antallet som spiser vegetarisk og...
Oppfølging av gravide, ammende og spedbarn med vegetarisk eller vegansk kosthold
- Gry Hay,
- Lars Fadnes,
- Helle Margrete Meltzer,
- Erik Kristoffer Arnesen,
- Christine Henriksen
27.04.2022:
Vegetarisk og vegansk kosthold kan være egnet i alle livsfaser hvis de planlegges godt og suppleres med enkelte vitaminer og mineraler. Nasjonalt råd for ernæring har nylig kommet med en ekspertuttalelse om vegetarisk og vegansk kosthold (1). I ekspertuttalelsen gis det råd for hvordan...
Nye råd om D-vitamintilskudd og tran til spedbarn
- Gry Hay,
- Lars Fadnes,
- Kirsten B. Holven,
- Nina C. Øverby,
- Ahmed A. Madar,
- Christine Henriksen
22.10.2020:
Frem til nylig har alle foreldre fått råd om å gi tran til sine spedbarn. Nå anbefales ikke lenger tran i første leveår, men ammede barn trenger fortsatt D-vitamintilskudd. I Norge har vi lang tradisjon for å anbefale tran, som kilde til D-vitamin for barn som blir ammet, og som kilde til omega-3...
Bedre ernæringspraksis – til det beste for pasientene
- Randi J. Tangvik,
- Liv Elin Torheim,
- Christine Henriksen
17.04.2018:
Leger har en viktig rolle i å forebygge og behandle underernæring. Gevinsten for pasientene og for samfunnet kan bli betydelig. Om lag hver tredje pasient eller beboer ved sykehus og sykehjem og hver fjerde mottaker av hjemmetjenester er i ernæringsmessig risiko, dvs. at de er underernærte eller i...
Populært om kosthold til gravide
- Christine Henriksen
17.02.2005:
Langer, Jerk W. Kost og graviditet Sund mat til dig og dit barn. 176 s, tab, ill. København: Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 2004. Pris DDK 199 ISBN 87-17-03741-7 Kost og graviditet henvender seg til blivende mødre. Forfatterens ambisjon er å samle de nyeste forskningsresultatene på ett sted og...
Ernæring av premature barn
- Christine Henriksen,
- Morten Grønn,
- Christian A. Drevon,
- Per Ole Iversen
20.05.2004:
Hvert år blir det født ca. 630 barn med svært lav fødselsvekt (< 1 500 g) i Norge (1). Overlevelsen til denne gruppen for tidlig fødte barn har økt markert de siste 30 årene. Nå overlever om lag halvparten av barn med fødselsvekt mellom 500 g og 750 g og mer enn 80 % av dem med fødselsvekt mellom...