Carina S. Alm

Forfatterinformasjon fra siste artikkel:

Artikler av Carina S. Alm

Knud Landmark, Ivar Aursnes, Åsmund Reikvam, Carina S. Alm
18.01.2007
Observasjonsstudier og prospektive, randomiserte kliniske studier har vist at omega-3-fettsyrer har gunstige kardiovaskulære effekter. I en sekundærprofylaktisk undersøkelse fra 2003 og en...
Knud Landmark, Carina S. Alm
02.11.2006
Flere dyreeksperimentelle undersøkelser har vist at fiskeoljer som inneholder omega-3-fettsyrer (eikosapentaensyre (EPA) (C 20:5 n-3) og dokosaheksaensyre (DHA) (C 22:6 n-3)), har elektrofysiologiske...
Knud Landmark, Carina S. Alm
08.06.2006
Noen få undersøkelser har indikert at inntak av fisk og fiskeoljer rik på omega-3-fettsyrer kan redusere hyppigheten av atrieflimmer hos individer med latent eller manifest koronarsykdom. Hos...
Bjørn Christophersen, Carina S. Alm
04.03.2011
Pasienter med høyt blodtrykk og andre med økt risiko for hjerte- og karsykdommer bør få råd av sin lege om å velge matvarer med nøkkelhullsmerket på emballasjen. Figur 1 Nøkkelhullsymbolet er laget...
Knud Landmark, Carina S. Alm
30.10.2012
Den viktigste kilden til marine omega-3-fettsyrer (eikosapentaensyre (EPA, C20:5 n-3) og dokosaheksaensyre (DHA, C22:6 n-3)) i vårt kosthold er fisk, særlig fet fisk ( 1 ). Observasjonsstudier,...
Knud Landmark, Carina S. Alm
05.02.2013
Med dagens behandling etter hjerteinfarkt er det lite å hente ved å gi pasienter tilskudd av omega-3-fettsyrer. For personer som spiser lite fet fisk, kan omega-3-fettsyrer være indisert som...