Gjenvalg for de to yrkesforeningslederne

Tor Martin Nilsen, Vilde Baugstø Om forfatterne
Artikkel

Anne-Karin Rime og Kristin Utne ble gjenvalgt som ledere av henholdsvis Overlegeforeningen og Yngre legers forening under landsrådsmøtene i yrkesforeningene.

LEDERE: Både Kristin Utne (til venstre) og Anne-Karin rime har vært styreleder i henholdsvis Ylf og Of i to år. Foto: Thomas B. Eckhoff/Legeforeningen.

– Tusen takk for tilliten. Dette setter jeg utrolig stor pris på. Det er en ære å få lede dere videre, sa Anne-Karin Rime da gjenvalget var klubbet igjennom.

Etter at valget ble gjennomført annonserte Rime at hun ville stille som kandidat i det forestående presidentvalget i Legeforeningen. Hun fikk full støtte fra landsrådet.

– Jeg stiller som presidentkandidat på vegne av dere. Sammen skal vi spille hverandre gode. Jeg tar denne utfordringen. Tusen takk for all støtte, sa Rime.

Nytt Of-styre

Rime var innstilt av valgkomiteen og går inn i sin andre periode som Of-leder. Hun har bakgrunn som overlege ved anestesiavdelingen ved Sykehuset Østfold og er mangeårig tillitsvalgt ved sykehuset. Rime er også medlem av Legeforeningens sentralstyre.

Med seg i styret får hun nestleder Geir Arne Sunde (Helse Vest), Lindy Jarosch-Von Schweder, Christian Grimsgaard (Helse Sør-Øst), Marie Skontorp (Helse Stavanger), Ståle Clementsen (Helse Sør-Øst), Mathis Heibert (Helse Nord-Trøndelag/Helse Midt) og Solveig Nergård (Helse Nord).

Nytt Ylf-styre

Kristin Utne har også bakgrunn fra sykehuset Østfold, som foretakstillitsvalgt.

– Tusen takk for tilliten, det gjør meg veldig glad. Jeg lover å være en leder som fortsetter å ha tett kontakt med de tillitsvalgte, og jobbe for at dere blir godt skolert, sa Utne da hun ble valgt.

Kristin Utne var innstilt av valgkomiteen til leder, og hadde ingen motkandidater. Hun har vært leder av Ylf siden 2019 og går dermed inn i sin andre periode. Utne sa videre at hun gleder seg til å ta fatt på de to neste årene.

– Vi skal jobbe for at leger har høy grad av autonomi i jobben, god grunnlønn og en verdsatt kompetanse, samt en spesialistutdanning av høy kvalitet. Politisk arbeid tar tid, men de to siste årene har vist at vi har fått til mye, og så er det bare å gå i gang med resten.

Utne informerte også landsrådet om at hun ønsker å stille som visepresidentkandidat i Legeforeningen. Ingeborg Henriksen ble valgt til nestleder. Mikal Jacob Hole ble valgt til redaktør av yngreleger.no, mens resten av styret fikk følgende sammensetning: Lars Magnus Aker, Tobias Iveland, Oda Sandli, Lillan Haugen, Kjetil Askim, Jasna Ribic (1. vara), Karianne Haga (2. vara), Beanca Grottenberg (Yngsterepresentant).

De nye styrene tiltrer 1. september 2021.

Anbefalte artikler