Tidsskriftet fikk pris for sin koronadekning

Aktuelt covid-19
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Tidsskriftet for Den norske legeforeningen har vunnet Norsk Tidsskriftforenings Åpen pris for 2020. Prisen ble delt ut på Norsk Tidsskriftforenings årsmøte 15. april.

  «Flere av årets kandidater hadde koronapandemien som omdreiningspunkt, men ingen viste på samme måte som årets vinner hvilken rolle et Tidsskrift kan fylle i krisetider», skriver juryen i sin begrunnelse.

  – Dette er en svært hyggelig påskjønnelse til en redaksjonell stab som har gjort en enorm innsats og vist stor evne til rask omstilling når det gjaldt som mest, sier Tidsskriftets sjefredaktør Are Brean.

  Brean forteller at Tidsskriftet tidlig i pandemien definerte det som sin oppgave å bringe kliniske erfaringer, original forskning og kvalitetssikret kunnskap om pandemien til norske leger.

  – Allerede i februar 2020 bygget vi om vår arbeidsform, kontaktet sentrale fagmiljøer og tilbød rask publisering og gratis engelsk oversettelse, sier Brean.

  Han forteller at redaksjonen raskt opprettet daglige covid-19-møter og interne hasterutiner for å sørge for at aktuelle manuskripter ble behandlet svært raskt. I tillegg ble aktuelle fagfellevurderere varslet på forhånd, og forpliktet seg til å gjøre ekstern vurdering i løpet av et par døgn – en prosess som vanligvis tar flere uker.

  Det ga resultater: I 2020 ble hele 150 artikler om covid-19 publisert i Tidsskriftet, hvorav 30 var originale forskningsarbeider. I tillegg har Tidsskriftet dekket praktiske problemstillinger knyttet til pandemien. 

  «Det har dekket omstillinger ved legekontorer, tiltak ved fødeklinikker, gitt etiske råd ved respiratorbehandling og praktiske råd ved gjennomføring av Ramadan. På en suveren måte har det vist hvor viktig et Tidsskrift kan være i krisetider», skriver juryen i sin begrunnelse.

  Les hele begrunnelsen her: Tidsskrift for Den norske legeforening får pris i åpen klasse

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel
  Relaterte artikler

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media