Å ta på er å røre ved

Minileder
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Digitale møter og konsultasjoner, hjemmekontor og manglende sosiale arenaer – skjermbruk har nådd nye høyder under koronapandemien. Hva om du gjør et eksperiment denne påsken, og tar bare med deg fysiske bøker og tidsskrifter inn i fridagene, lesestoff du kan ta og føle på?

  Da kan du jo begynne med det du holder i hendene nå: Tidsskriftets påskenummer på papir. En passende start er kasuistikken om nydiagnosen transitorisk smarttelefonblindhet (s. 457), før du tar en kikk på helsideannonsen på side 477: «Påskens cigarett er Blue Master». Slik kunne man nemlig annonsere for bare noen tiår siden, før epidemiologen Richard Doll (1912–2005) påviste røykingens sammenheng med lungekreft. Men kan hans forskning også lære oss noe om smarttelefoner? Les om dette fra side 476. Påskekrimmen finner du i essayet «Sint nikkedukke – nevrologisk syndrom i en kriminalroman» (s. 472), hvor farmasøytisk industri inntar skurkerollen.

  Og blant alt det andre stoffet: Årets påskeintervju er med Odd Martin Vallersnes (s. 468). Han har en gang skrevet: «Undervurder aldri betydningen av å ta på pasienten. Å ta på er å røre ved». Etter denne høytiden er det forhåpentligvis ikke lenge igjen før vi på ny kan ta på hverandre, både privat og profesjonelt. I mellomtiden håper vi at noe av stoffet i dette påskenummeret vil røre ved deg. Riktig god påske!

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel
  Relaterte artikler

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media