Andre boller?

Are Brean Om forfatteren

«Her er null kontinuitet som kan bygge et pasient–lege-forhold over tid, preget av trygghet, nærhet og åpenhet. I stedet møter du en stim av engangsleger som bare innbyr til fjernkontakt. De kjenner deg ikke, heller ikke sykdommen din annet enn i glimt.» Dette skrev Per Fugelli i 2011 om leger på sykehus. Lite ante han om at han samtidig beskrev forretningsidéen til det svenske selskapet Kry: videobaserte engangskonsultasjoner mellom tilfeldige innringere og en stor pool av leger. På bare fire år har Kry vokst til et milliardforetak.

Nå driver selskapet aggressive reklamefremstøt i Norge. Plakater, avisinnlegg og sponsede Instagram- og blogginnlegg etterlater alle det samme inntrykket: Fastlegene er lite tilgjengelige og evig forsinkede. Fremtiden er todimensjonalt flimrende leger uten oppfølgingsansvar. Eller «nå er det andre boller», som det heter i «influenseren» Funkygines Kry-sponsede blogginnlegg.

«Du blir etterlatt i en Kafka-aktig uro. Du føler deg som et fremmedlegeme i verden», fortsatte Fugelli om engangslegene. Den gamle forkjemperen for kontinuitet i legerelasjonen hadde rett. Heller ikke i den digitale fremtiden blir det gode boller uten tid og kjærlighet.

Kommentarer

(0)
Denne artikkelen ble publisert for mer enn 12 måneder siden, og vi har derfor stengt for nye kommentarer.

Anbefalte artikler