Farlige dobbeltforskrivninger

Kommentar og debatt
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Rydd i Reseptformidleren før du skriver ut en ny resept.

  En middelaldrende mann kom fra sykehuset og skulle hente ut medisiner på apoteket. I Reseptformidleren fant man blant annet følgende forskrivninger: Atacand (candesartan) 16 mg og 32 mg, Candesartan 32 mg, Lipitor 10 mg og 20 mg og Selo-Zok 50 mg, 100 mg og 200 mg. To primærleger og en sykehuslege hadde skrevet ut disse reseptene. Alle tre hadde jobbet i sitt lokale journalsystem, uten å sjekke og rydde i Reseptformidleren.

  Dette er et farlig rot. Man kan lure på hva som er å finne av medisiner hjemme hos pasienten, hvilke medisiner han pleier å ta og hvorfor han havnet på sykehus. Man kan også tenke seg at bare SeloZok 200 mg ble utekspedert og at pasienten etter tre måneder ville komme tilbake til apoteket for å hente mer. Da ville bare reseptene på 50 mg og 100 mg være synlige.

  Nå som spesialisthelsetjenesten har tatt i bruk elektroniske resepter, er det vanlig at flere leger skriver resepter til samme pasient. Dette eksemplet er det verste jeg har sett, men som apotekfarmasøyt ser jeg slike «dobbelte» forskrivninger daglig.

  Budskapet er: Legene må alltid gå inn i Reseptformidleren og rydde før de skriver ut en ny resept.

  Publisert først på nett.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media