MINNEORD

Legelivet
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Overlege dr.med. Svein Blomhoff døde 14.4. 2016, 66 år gammel. Han var født i Drammen. Da han var ferdig med medisinstudiene, reiste han til Liberia som misjonslege. Under opptøyer i hovedstaden kjørte han uforvarende inn i en kampsone og fikk skuddskader flere steder på kroppen. Men han overlevde. Etter hjemkomsten til Norge spesialiserte han seg i psykiatri og var fra 1991 overlege ved Psykosomatisk avdeling, Rikshospitalet, der han også tok sin doktorgrad.

  Svein var faglig meget dyktig og høyt skattet av sine kolleger. Han gjennomførte viktige arbeider innen psykiatri, elektrofysiologi og tarmsykdommer så vel som behandlingsstudier av sosial fobi. I ham så vi en fremtidig professor i psykosomatisk medisin. Hans innsats for å bygge ut Psykosomatisk avdeling var formidabel. Det var ikke minst takket være hans arbeid at avdelingen de neste to decennier ble en sentral aktør i norsk og internasjonal klinisk forskning omkring sammenhengen mellom kroppslige og psykiske forhold. Det var derfor en tragedie både for ham selv, hans familie og oss kolleger at han i 2001 plutselig ble rammet av en hjerneblødning som satte full stopp for hans nettopp påbegynte postdoktorstilling og hans videre virke som lege – et tap både for norsk medisin generelt og psykiatri og psykosomatisk medisin spesielt.

  Svein var en varm, nær og tvers igjennom redelig person. Til tross for at livet bød ham mye motgang, bevarte han sitt gode humør og glimt i øyet. Han var en man alltid kunne stole på, og han stilte alltid opp når noen trengte støtte og hjelp.

  Svein slet i 15 år med store helseplager. Likevel ønsket han fortsatt å leve og la for dagen en imponerende vilje og energi for å få det beste ut av livet, med de begrensninger som skjebnen hadde medført for hans livsutfoldelse. Det var derfor med sorg vi fikk høre at Svein hadde avgått ved døden. Et fint menneske er gått bort.

  Våre tanker går til hans kjære Bodil og hans nære familie, hans viktigste støttespillere.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media