Legg artikkelsamlingen din i skyen

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Har du mistet oversikten over hvor du la den fine oversiktsartikkelen du kom over mens du satt hjemme og surfet? Eller har du lyst til å ha biblioteket med deg på nettbrettet?

  Programmet lager systemer på samme måte som andre referanseprogrammer, men gir den fordelen at du automatisk kan…
  Programmet lager systemer på samme måte som andre referanseprogrammer, men gir den fordelen at du automatisk kan synkronisere referansene dine på tvers av datamaskiner og telefon/nettbrett og ha tilgang gjennom en nettside

  Etter sommerens tips om hvordan du kan få bedre oversikt over forskningen som foregår (1), bugner kanskje datamaskinene dine av artikler som ligger uorganisert rundt omkring på harddiskene. Kanskje har du et referanseprogram på jobben, men får ikke systematisert artiklene eller kan hente dem opp hjemmefra.

  Et moderne liv innebærer at det finnes en skytjeneste for forskere også. Mange av oss bruker allerede et tradisjonelt referanseprogram, men der ligger artikkelbiblioteket ditt lokalt på datamaskinen.

  Referanseprogrammet Mendeley er et alternativ for å systematisere referanser. Det fungerer både som nettside, program til Mac/PC og som app til Apple-produkter. Programmet er skybasert, og artikkelbiblioteket ditt synkroniseres automatisk mellom Kontor-PC, Hjemme-Mac og nettbrett. Dessverre finnes det ingen offisiell app til Android ennå. I tillegg til at det gir muligheter for å organisere artikkelsamlingen din, finnes det også siteringsmuligheter med siteringsstiler for de fleste tidsskrifter, inkludert Tidsskrift for Den norske legeforening.

  En av de mest interessante funksjonene til den skybaserte tjenesten er det sosiale nettverket rundt programmet. Gjennom grupper og forumer kan brukerne finne andre innen samme forskningsområde og dele artikler med dem. I tillegg kan man ha mer eller mindre private grupper, for eksempel i sin egen forskningsgruppe. Da kan alle legge ut artikler til gruppen, og så kan man lese, laste ned eller kommentere.

  Programmet er gratis så lenge man har et normalt antall artikler i samlingen. Det kan erstatte programmer som EndNote og RefWorks.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media