Få oversikt over medisinske tidsskrifter

Ole Kristian Losvik Om forfatteren
Artikkel

Et snedig teknisk format gir deg muligheten til å følge ditt selvvalgte utvalg av medisinske tidsskrifter.

Eksempel på oversiktsbilde i en RSS-leser. Legg merke til at sammendragene blandes uavhengig av hvor innholdet kommer fra. Det gjør det enkelt å følge flere tidsskrifter uten å sjekke mange nettsider

RSS kan virke som en kjedelig forkortelse, men for dem av oss som liker å holde oss oppdatert, er det en skjult skatt. Det er nemlig et teknisk format for å publisere sammendrag av eksempelvis nyheter og forskningsartikler. Disse sammendragene kan flettes sammen ved hjelp av et program på datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. Og det beste av alt er at du selv velger hva du vil ha med.

I løpet av noen strakser kan du for eksempel lage et sammendrag av nesten hva som helst på internett.

  • Medisinsk forskning: De fleste medisinske tidsskrifter har RSS-strømmer som du kan følge. Eksempelvis kan man følge Tidsskriftet og de fem store: Annals of Internal Medicine, BMJ (British Medical Journal), Journal of the American Medical Association (JAMA), The Lancet og New England Journal of Medicine (NEJM). Dermed får du kjapt oversikt over hva som rører seg.

  • Podkast: Vil du høre Tidsskriftets podkaster? Eller kanskje sjefredaktøren i JAMA forklare hva hun liker og ikke liker med ukens utvalgte artikkel? Eller høre diskusjoner rundt artikler fra American College of Cardiology? I såf all kan du legge til strømmer for dette.

  • Hobbyer/interesser: Fotograferer du på fritiden? Da kan du legge til fotoblogger, for eksempel.

  • Nyheter: Nesten alle mediehus har RSS-strømmer med innhold, der du kan følge enkeltkategorier. Kanskje er du interessert i å samle helsenyheter fra alle mediehusene?

  • Blogger: Følge personer med interessante blogger.

Det finnes mange RSS-lesere, men av de mest oversiktlige er Feedly, som både har en god internettleser og applikasjoner for smarttelefoner. Som mange andre ligger programmet i den digitale skyen, så strømmene dine vil bli synkronisert på tvers av både telefoner, nettbrett og datamaskinger uten at du trenger å tenke på det.

http://blogg.tidsskriftet.no finner du en trinn-for-trinn-veiledning som kan være kjekk hvis du har lyst å prøve RSS.

Anbefalte artikler