God koke- og lærebok

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Nordstrand, Berit

  Mat med mer

  Hverdagsmat for glede, overskudd og helse. 208 s, ill. Trondheim: Faiva, 2012. Pris NOK 259

  ISBN 978-82-999043-0-8

  Mat med mer er både en populær innføring i forskningsbasert ernæringslære og en bok om hvordan man med friske og gode, næringsrike matvarer på en ganske lett måte kan lage et sunt og smakfullt kosthold. Forfatteren er farmakolog med god innsikt i moderne ernæringsforskning. Hun populariserer kunnskapen om næringsstoffenes betydning og virkemåte på en enkel og pedagogisk grei måte.

  Forfatteren gir råd om kosthold ved en rekke ganske vanlige tilstander eller sykdommer. Det er mat mot kreft, mat og diabetes, blodtrykksmat, treningsmat og betennelsesdempende mat. Forfatteren lover selvsagt ikke noen vidunderkur, for sykdommer og uhelse er forårsaket av mer enn bare et galt kosthold. Men rådene og veiledningen for matlaging og oppskrifter er gode. De er ganske enkle å få til i en travel hverdag, og de ser delikate ut. Bildene er vakkert komponert og bokstavelig talt appetittvekkende.

  Det er egne kapitler om fisk og sjømat, egg og meieriprodukter, kjøtt, korn og hva slags fett man bør spise. Boken er både en kokebok og lærebok.

  I en tid der befolkningen forvirres av ulike «ernæringseksperter», og avisene er fulle av mer eller mindre gale eller misforståtte råd om hva man bør spise, er det godt å få en bok skrevet av en lege, og som på en smakfull og pedagogisk måte forteller om hva riktig kosthold kan gi av helseeffekter og matglede til hele familien.

  Dette er en bok som leger godt kan anbefale sine pasienter å kjøpe og bruke, både for å forebygge og behandle vanlige sykdomstilstander som har sin årsak i, eller sammenheng med, et galt kosthold.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media