Avgjørende å prioritere spesialistutdanningen

Fra sentralstyret
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Det er liten tvil om at Legeforeningen står overfor store utfordringer på mange områder i tiden fremover. Det blir viktig å opprettholde vår posisjon som en sentral aktør for innholdet og kvaliteten i spesialistutdanningen for leger.

  Det sier Kirsten Toft (f. 1975) som tar fatt på sin første periode som sentralstyremedlem i Legeforeningen. Fra før har hun blant annet erfaring som leder i Nordland legeforening og leder i Regionsutvalg Nord-Norge. Hun jobber til daglig som kommuneoverlege i Sandnessjøen. – Utdanningsapparatet i Legeforeningen er omfattende og bygd opp over lang tid, men utfordres nå fra myndighetene. Å opprettholde kontrollen med innholdet i spesialistutdanningen er en avgjørende prioritering for å beholde vår faglige akse. Arbeidet med å videreutvikle og oppdatere kommunehelsetjenesten i de nærmeste årene, blir også utfordrende.

  Økt oppmerksomhet på primærhelsetjenesten

  Økt oppmerksomhet på primærhelsetjenesten

  – Samhandlingsreformen som kom i juni år, skisserte blant annet endringer i finansieringsmodeller, flere fastleger og flere timer kommunalt offentlig legearbeid for å nevne noe. I disse valgtider er fremtiden til reformen usikker, men at økt oppmerksomhet på primærhelsetjenesten vil tvinge seg fram uavhengig av hvem som sitter som helseminister etter 14. september, er jeg ganske sikker på, sier hun.

  Hun trekker også frem at Legeforeningen ikke er skånet for finanskrisen, og at foreningen i en slik situasjon må tenke gjennom hvordan den på en best mulig måte utnytter sine ressurser, for å få til det beste for medlemmene.

  Faglig forening og givende tillitsvalgtarbeid

  Faglig forening og givende tillitsvalgtarbeid

  – At Legeforeningen representerer den samlede medisinske fagkompetansen i Norge, er etter min mening dens aller fremste styrke. Medlemmenes mangfoldige kunnskap er av uvurderlig betydning. For meg er det viktig at foreningen er tydelig på at vi er en faglig forening i tillegg til en fagforening. Det at vi representerer alle legene uavhengig av spesialitet, gir oss en unik mulighet til å se helhet.

  Toft ser gjerne at Legeforeningen tydeliggjør sin faglige og helsepolitiske rolle i samfunnet enda sterkere. Selv om tillitsvalgtarbeid tar mye tid, har avkastningen i form av erfaring og opplevelser for hennes del vært betydelig større enn tidsinvesteringen.

  – For meg har det vært utrolig lærerikt og spennende å være tillitsvalgt. Det å delta i prosesser og påvirke resultater finner jeg veldig givende. I løpet av periodene som tillitsvalgt har jeg møtt svært mange flinke kollegaer i ulike posisjoner og profesjoner, som jeg etter all sannsynlighet ikke hadde vært så heldig å bli kjent med dersom jeg ikke hadde vært tillitsvalgt.

  Hektisk hverdag og bokorm

  Hektisk hverdag og bokorm

  Når Toft ikke er på jobb, prøver hun å bruke det meste av tiden på barna Thea (8) og Mina (3).

  – Begge to er aktive og engasjerte jenter, så det er full rulle fra morgen til kveld, med fotball, håndball, ballett, teater, musikk og mye mer. Mannen min, Børge, er rådmann i kommunen og jobber lange dager, noe som gjør at tidskabalen ofte er vanskelig å få til å gå opp.

  Sandnessjøen og Helgelandskysten byr på en fantastisk og storslått natur. Er været fint, er det derfor flott å være ute året igjennom. Når vi trenger et noe lengre avbrekk fra vår ellers noe hektiske hverdag, er det godt å reise til hytta vår i Søgne på sommeren eller over grensen til Hemavan på ski vinterstid. Da koser vi oss hele familien og kobler helt ut. Jeg er et utpreget sosialt menneske som trives best når ting skjer, gjerne i lag med gode venner.

  På nattbordet akkurat nå har hun Seierherrene av Roy Jacobsen. En roman hun leser for andre gang.

  – Det er en fantastisk bok, og ekstra artig er det at jeg fra soveromsvinduet har direkte utsikt over til den vakre øya Dønna, der forfatteren har landsted og første del av boka foregår. Jeg har alltid vært en bokorm og må alltid ha en god bok tilgjengelig på senga, sier Kirsten Toft.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media