Forlenget legelisens?

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  «Nu maa De skynde dem, Hansen, eller så blir det for sent» (fritt etter Fr. Nansen).

  Siste helg i juli ble for meg høyfebril. Diagnosen kunne jeg stille selv, men de nødvendige prøvene kunne jeg ikke ta, og medisiner kunne jeg ikke skrive ut. Feilen var min egen: Jeg ble 75 år for noen måneder siden og hadde somlet med å sende inn søknad om forlengelse av legelisensen.

  Alt dette er selvfølgelig uinteressant for statsråd Bjarne H. Hanssen. Men jeg håper at følgende forslag vil vekke hans interesse:

  Vi står foran en pandemi, med store problemer for alle ledd i Helse-Norge. Samtidig er vi noen hundre norske leger som 75 år eller eldre. Mange av dem er sikkert langt bedre enn meg til å stille diagnoser, ta prøver og forordne medisiner og eventuell innleggelse.

  Send oss et enkelt brev, si gjerne at Norge trenger dere og håper at dere vil stille opp. Be oss sette «ja» i rubrikken for svar og postlegge brevet snarest – og forlenget lisens vil følge omgående.

  Jeg tror at jeg kjenner denne kohorten av kolleger ganske godt, og jeg er overbevist om at svaret vil bli: «Vi kommer sent, men vi kommer godt, Herr Statsraad!»

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media