()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Hans Asbjørn Holm har vært fast inventar på landsstyremøtene siden slutten av 1960-tallet. – Kvaliteten på møtene har virkelig blitt bra, roser han.

  – Det er alltid gøy å være med på landsstyremøte. Ofte er det store, sosiale begivenheter, og jeg synes det er morsomt at de arrangeres rundt om i landet. Når lokalavdelingene lager opplegget, blir det nye opplevelser hver gang. Jeg husker for eksempel Tromsø i 1971, der den gamle kommunist Adam Egede Nissen leverte et sterkt forsvar for privatpraksis etter at den legendariske helseminister, Karl Evang, i et innlegg nærmest «avskaffet» denne form for legepraksis og karakteriserte de som argumenterte for dette som «en røst fra graven». En senere gang feiret deltakerne St. Hansaften til sjøs i egen båt, forteller Hans Asbjørn Holm. Han kan skilte med en uvanlig lang fartstid som deltaker på landsstyremøtet.

  – I 1969 var jeg med for første gang, som representant for Yngre legers forening (Ylf). Det var på Voss. Jeg var 28 år og i turnus i Gol i Hallingdal, mimrer Holm. Etter debuten har han vært på alle landmøter frem til 2005, bortsett fra et par møter på 1970-tallet. Så kom han inn igjen som representant for spesialforeningene før han ble ansatt i Legeforeningen i 1985. I år representerer han Eldre lægers forening.

  Dramatikk

  Dramatikk

  Noen landsstyremøter har bydd på mer spenning enn andre. – Under møtet i Ålesund i 1994 var alle sammen på utflukt med båt til det gamle og staselige Hotel Union Øye innerst i Hjørundfjorden. Det var dårlig vær, og i det vi la fra land og skulle begynne på tilbaketuren, kom det et ras og feide over hele bryggen. Greiner og steiner suste innover akterdekket på båten. Heldigvis var sistemann, som var vår nåværende generalsekretær, Terje Vigen, akkurat kommet om bord, husker Hans Asbjørn Holm.

  Bedre kvalitet

  Bedre kvalitet

  – Når det gjelder møtene, har kvaliteten blitt betydelig bedre. Til tross for at vi syntes de var bra før, også. Det skyldes ikke minst statusrapportene og andre rapporter der Legeforeningen presenterer temaer av stor samfunnsmessig interesse. Slik vokser kvaliteten på arbeidet og foreningens innflytelse, poengterer Holm.

  – Det er gøy å se hvordan de yngre i Norsk medisinstudentforening og Yngre legers forening har bidratt til å endre kjønnssammensetningen i landsstyret dramatisk og til å heve kvaliteten på debattene, legger han til.

  Hans Asbjørn Holm stortrives på årets landsstyremøte. – Det er spesielt morsomt for meg å komme som delegat, etter å ha vært med i over 20 år som ansatt i sekretariatet. Det er en helt annen og mer behagelig opplevelse. Da jeg var i sekretariatet, var jeg på jobb. Som delegat har jeg en litt annen rolle, men det er ingen tvil om at dette har gitt mersmak, smiler han fornøyd.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media